Ara Reus demana millorar les condicions i garantir tots els llocs de treball de l’Institut Pere Mata

 

Foto RodaPremsa Pere MataEl Parlament de Catalunya va aprovar el 3 d’abril de 2014 la Proposta de resolució sobre la incorporació de l’atenció psiquiàtrica d’adults i infants a l’Hospital Sant Joan de Reus

Cori Fargas d’Ara Reus ha expressat avui en roda de premsa la necessitat de garantir des de l’Ajuntament de Reus el manteniment al complert de la plantilla i de les condicions laborals de tots els treballadors l’Institut Pere Mata S. A. que està desenvolupant aquestes funcions en l’actualitat, o fins i tot millorar-les, i que progressivament haurà de desenvolupar-les en el marc de l’Hospital Universitari Sant Joan de Reus S. A.

Aquest moció d’Ara Reus neix perquè el Parlament de Catalunya va aprovar el 3 d’abril de 2014 la Proposta de resolució sobre la incorporació de l’atenció psiquiàtrica d’adults i infants a l’Hospital Sant Joan de Reus que actualment desenvolupa el Pere Mata. L’acord parlamentari va rebre el suport de PSC, CIU, PP, ICV i  C’s i el vot en contra de la CUP. La regidora d’Ara Reus ha criticat als dos Diputats de Reus al Parlament – Sr. Carles Pellicer, Sra. Alicia Alegret i la Sra. Teresa Gomis – per haver negociat d’esquenes a la nostra ciutat el traspàs de l’atenció psiquiàtrica d’adults i infants del Pere Mata a l’Hospital Sant Joan de Reus i que no s’hagi informat en cap Consell d’Administració. Fargas també ha dirigit unes paraules als Diputats de la CUP que es van oposar a fer un traspàs d’una empresa privada a una de pública, quan ells sempre haurien defensat aquesta darrera. Qui els entengui que els compri, ha conclòs Fargas.    

Ara Reus defensa aquest traspàs i creu que tant els usuaris com els treballadors sortiran clarament beneficiats d’aquest acord. A més des de la nostra ciutat s’haurà de treballar per tal de què l’Hospital Universitari Sant Joan de Reus esdevingui l’hospital de referència en atenció psiquiàtrica especialitzada per a infants, joves adults i ancians del conjunt de Catalunya. I, en aquest sentit, que es reforci la seva funció universitària sobre la base de l’ampliació dels llocs assistencials vinculats per a facultatius; així com, el nombre de llocs per a realitzar l’especialització de MIR.

El grup municipal també demanarà que el Ple de l’Ajuntament declari Reus com a municipi lliure de desnonaments i en defensa del Dret a l'Habitatge. En aquest sentit Ara Reus ha estat treballant amb membres de la PAH, Càritas i altres entitats que donen cobertura a les necessitats de les persones que han estat desnonades. Fargas també ha anunciat que s’està treballant de forma conjunta per presentar en el Ple de juny una moció per crear una taula de treball en matèria d’habitatge d’exclusió residencial per motius econòmics i d’extrema emergència social i que aquesta estigui liderada per l’Ajuntament.