Ara Reus exigeix la poda dels arbres

La deixadesa de CIU i PP està provocant problemes als veïns que tenen arbres sense podar davant casa seva.

No és just que paguem més impostos i rebem menys serveis, així ha començat la roda de premsa el portaveu del grup municipal Ara Reus que exigirà a l'equip de govern de CIU i PP, que iniciï urgentment una campanya de poda d'arbres que estan en determinades vies públiques de la ciutat en el proper Ple municipal.

El grup municipalista, davant les nombroses queixes que han rebut de veïnats afectats per aquesta qüestió, ha realitzat una visita per diversos carrers de Reus. La situació, de la majoria de carrers, es caracteritza per la falta de manteniment i una manca total de poda dels arbres existents.

Aquesta deixadesa municipal no només afecta a l'estètica dels carrers de la ciutat, sinó, com han comentat veïnats afectats, moltes vegades serveixen per a què persones no desitjades puguin accedir, per les branques dels arbres, als seus domicilis. A més molts d'aquets veïns han hagut d’aguantar que les branques envaeixin les seves terrasses o balconades. Així ho podem veure als carrers Pere Rius i Gatell (barri Fortuny), Av. Barcelona i Av. Saragossa (barri Gaudí), Avinguda de la Salle, zona del Pavelló Olímpic, C/ Ramon J Sender... Aquest i d’altres són l'exemple de la total falta de manteniment, i de la poca planificació dels serveis municipals de l’Ajuntament de Reus que provoca que la brutor dels arbres (fruits i fulles) embrutin encara més uns carrers amb poca neteja viària.

Ens trobem amb arbres adults a la ciutat, plantats quan els criteris eren diferents, que a causa del que avui entenem és una inadequada elecció d'espècie, no disposen d'espai necessari per al seu correcte desenvolupament. Les molèsties que ocasiona la falta de poda a la ciutat de Reus deriva en:

  • Proximitat a la façana, un metre lliure entre les branques dels arbres i les façanes, voladissos o balcons de les edificacions adjacents.

  • Per interferències amb vehicles en calçades o senyalització viària

  • Per interferències amb lluminàries de la via pública

  • Per proximitat a línies elèctriques

  • Per problemes estructurals, com ara descompensació de copes o branques que puguin produir caigudes de les mateixes

  • Per interferències amb vianants en el cas de branques baixes

Des d’Ara Reus exigim una ràpida actuació per part de CIU i PP per evitar la mala imatge dels nostres carrers, i sobretot per evitar problemes als ciutadans, que cada dia més evidencien la falta de manteniment i l'abandó de la ciutat.

Ara Reus exigeix la poda dels arbres 02

Ara Reus exigeix la poda dels arbres 03

Ara Reus exigeix la poda dels arbres 04