Ara Reus insta al Govern de forma urgent més celeritat en matèria d’habitatge social i assequible

 

Cervera presentarà la moció perquè Reus es declari ciutat lliure de desnonaments

Foto Roda.Premsa Desnonaments  1La casa dels mestres ha estat l’emplaçament triat pel partit municipalista qui avui s’ha pronunciat de forma contundent contra la passivitat que està tenint l’equip de govern de CIU i PP davant els desnonaments que estan patint algunes famílies a la nostra ciutat.

Jordi Cervera, portaveu d’Ara Reus, ha titllat de falta de respecte la manca d’informació cap als partits de l’oposició després d’haver aprovat una moció conjunta sobre habitatge social i lloguers assequibles. Fins al dia que es va produir la darrera ocupació de la vivenda del Barri Fortuny no hem estat informats del nombre de persones que estan en risc de ser desnonats, estat de les negociacions amb el bancs per aconseguir més pisos o de les actuacions que està fent l’Ajuntament per arranjar pisos i oferir-los com vivendes socials a un cost molt reduït, ha afirmat Cervera.   

Tot i no dubtar del treball que es fa des de Serveis Socials, Ara Reus demana i exigeix més celeritat i urgència per arranjar pisos que té en propietat l’Ajuntament com són els localitzats a la Casa els Mestres o la Plaça de la Patacada, per intentar reduir al màxim la llista de persones que estan en risc de desnonament.

El portaveu d’Ara Reus ha destacat que en cap cas donarà suport a una ocupació il·legal, però culpa a l’equip de govern de provocar indirectament aquestes accions que promou la PAH per la seva manca de resposta i la poca operativitat davant de casos d’extrema urgència.  Situacions desesperades necessiten mesures extraordinàries, ha afegit la Regidor Cori Fargas.  

Jordi Cervera també a recordat que l’Ajuntament de Reus va declarar fa 2 mesos 1,1 milió d’euros de romanent de tresoreria de l’exercici anterior i que Ara Reus va presentar una proposta en sessió plenària per destinar la totalitat d’aquest import a serveis socials i que CIU i PP s’hi van negar. 

Per aquests motius Ara Reus presentarà en el proper Ple Municipal dues propostes en aquesta matèria. En primer lloc la moció per declarar Reus ciutat lliure de desnonaments en la que sol·licita a les instàncies judicials generals i locals que és paralitzin tots els desnonaments d'execucions hipotecàries fins que entri en vigor el nou marc legal. I la segona perquè es convoquin de forma periòdica la taula d’habitatge social i que estigui convocats agents socials com Caritas, PAH, Serveis Socials, tots els partits municipals i els Presidents del Barris de Reus.