Ara Reus instarà al govern a potenciar les àrees de recerca investigació i desenvolupament

Foto Roda de premsa - 02El grup municipalista també sol·licitarà la creació d'un mercat de productes locals i de proximitat

Actualment les polítiques de retallades que malauradament s’estan duent a terme pels governs de Reus, la Generalitat i l’Estat han portat els nivells d’inversió pública en  investigació, desenvolupament i recerca als més baixos de la història moderna.

Des d’Ara Reus som coneixedors que la recerca, el desenvolupament, la innovació i la formació continua són la base d’un sistema productiu futur, i la motivació per a la formació del present. Tot i que som coneixedors que s’estan duent a terme polítiques de captació d’empreses i clústers a la nostra ciutat, des d’Ara Reus creiem que les mesures aplicades són insuficients.

Per Ara Reus s’haurien d’implementar les accions per promoure la creació d’incubadores de base tecnològica en l’àmbit del Tecnoparc Reus perquè Reus fos una ciutat líder en la captació de noves empreses dels sectors de la nutrició, la salut, enginyeries i telecomunicacions entre altres. Pel nostre partit fomentar la recerca, el desenvolupament i la investigació és fomentar directament l’ocupació de tècnics superiors, i donar cabuda a la vegada a la darrera etapa formativa dels futurs investigadors i científics.

És per aquest motiu que el proper divendres en sessió plenària Ara Reus presentarà una moció perquè l'Ajuntament de Reus potenciï les apostes en matèria de recerca, desenvolupament i Innovació, i perquè es planifiquin les línies bàsiques a seguir i a fixar un calendari per tal de complir el compromís amb el pla de la Unió per la Innovació de l’Estratègia Europa 2020.

 

MERCAT DE PRODUCTES DE PROXIMITAT

Actualment una part de l’activitat econòmica de la comarca del Baix Camp es dedica a l’elaboració i transformació de productes agroalimentaris que duen a terme diferents activitats econòmiques les quals ofereixen al mercat diversos productes amb identitat i qualitat.

Són diversos els ajuntaments del territori que conjuntament amb els emprenedors del territori i l’empresa privada estan treballat en la potenciació d’aquests productes i es podria valorar conjuntament la possibilitat de crear una marca pròpia.

Des d’Ara Reus creiem que en un moment com l’actual, amb la situació econòmica que es viu, cal vetllar per les activitats econòmiques existents i fomentar noves iniciatives empresarials relacionades amb el valor afegit que aporten els nostres productes locals. L’objectiu d’aquesta iniciativa és la de identificar els productes agraris provinents directament de les explotacions catalanes, amb el valor afegit de la proximitat i la qualitat. Es tractar d’identificar la comercialització directa amb els productes agraris conreats i criats per la pagesia de Catalunya de les terres del Baix Camp i comarques de les rodalies.

Per tot plegat Ara Reus proposarà que l'Ajuntament de Reus fomenti la creació d’un mercat de productes agraris locals i de proximitat.

 

LINK VÍDEO

{youtube}rBHsxEpAsbU{/youtube}