Ara Reus obre un concurs d’idees participatiu d’urbanisme

 

Foto RP Concurs.Idees Urbanisme webMillorar la connexió amb la zona nord i l’aprofitament de les piscines municipals són els punts a desenvolupar

Poques vegades s’havia donat la possibilitat a la nostra ciutat de participar de forma activa en el desenvolupament i millora a nivell urbanístic de Reus. És per aquest motiu que el partit municipalista Ara Reus ha presentat aquesta tarda en roda de premsa la convocatòria d’un doble concurs d’idees, obert a tota la ciutadania que permetrà aportar nous projecte urbanístics en dues zones claus de la ciutat.

Es tracta en primer lloc d’augmentar l’ús i l’aprofitament de l’espai que ocupen les piscines municipals de Reus i, en segon lloc, millorar la connexió i la mobilitat entre el centre ciutat i la zona nord; obrint un nou pas que enllaci l’actual estació de Renfe del passeig mata amb el Barri Gaudí i la Boca de la Mina.

Actualment, el cost que tenen les piscines municipals per a la ciutat és de més de mig milió d’euros quan aquesta instal·lació només s’aprofita durant 1 mes i mig a l’any, ha explicat Cervera. És per aquest motiu que el portaveu d’Ara Reus, acompanyat de l’arquitecte Jordi Camarasa, han exposat la necessitat de generar noves idees perquè amb molts pocs recursos econòmics  es puguin adaptar els espais i reconvertir en zones d’oci i espais lúdics per a que els joves i les famílies en puguin gaudir tot l’any. Camarasa ha presentat dues idees inicials que es fonamentarien en crear espais verds i zones de jocs infantils on també es podrien habilitar terrasses semi cobertes com a espais de restauració.

La creació d’un pulmó verd entre l’avinguda del comerç i l’estació de trens – l’espai que ocupava l’antiga Fira de Reus – i la creació d’un pas per a vianants que uneixi el Passeig Sunyer (Plaça de l’estació) amb el Barri Gaudí i la Boca de la Mina és el segon objectiu a desenvolupar per Ara Reus i sobre el que es recolliran totes aquelles idees que la gent hi vulgui aportar. En aquest punt Jordi Cervera ha afirmat que a l’endemà de ser Alcalde aniré a parlar amb els directius de Renfe perquè ens cedeixin els terrenys d’ADIF.

Des d’avui mateix qualsevol persona que hi vulgui participar pot entrar en el web d’Ara Reus – www.arareus.cat – secció “Millorem Reus” (http://arareus.org/millorem-reus/formulari-millorem-reus) hi trobarà un formulari de contacte on podran exposar les seves idees i penjar el documents (PDF, JPEG, Autocad...) perquè siguin valorats per l’equip d’Ara Reus i incorporats en el programa electoral de les municipals del proper 24 de maig. 

 

BASES CONCURS

Es presentaran panells DINA1 amb:

Identificació de l’actuació i la relació amb la ciutat.

Explicació i justificació de la solució adoptada .

Descripció si es necessari dels sistemes constructius , materials i qualitats .

Avanç del cost estimat , degudament justificat.

En els panells s'inclouran tots els plànols necessaris per la definició de la proposta , incloent aquells que tinguin relació amb l'entorn immediat , tots ells amb grafisme i tècniques de representació lliures . S'admetran infografies , perspectives o qualsevol altra expressió gràfica que expliqui la proposta , així com fotografies de maquetes .

Termini 10 d'Abril

 

Link on penjar les vostres dades y els vostres projecte http://arareus.org/millorem-reus/formulari-millorem-reus

 

Mapa 01

Mapa 01 web

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Mapa 02

Mapa 02 web