Ara Reus permetrà l’aprovació dels pressupostos, amb abstenció

 

Foto RP Acord PressupostosEl Govern de Reus accepta les esmenes d’Ara Reus

El portaveu d’Ara Reus, Jordi Cervera, ha comparegut aquesta tarda en roda de premsa per anunciar que finalment el govern de la ciutat de Reus ha acceptat les esmenes als pressupostos presentades pel partit municipalista i per aquest motiu el vot dels locals serà l’abstenció en la propera sessió plenària.

Jordi Cervera ha remarcat que aquest acord s’ha fet pensant en els ciutadans i ciutadanes de Reus, pensant en el bé de la ciutat i en cap cas, en clau electoralista. Som  un partit que des de l’oposició ha tornat a demostrar que estem preparats per  governar la ciutat a partir del 24 de maig, que hi ha noves formes de fer política, que hem tornat a ser decisius en matèria econòmica, que hem donat viabilitat i sostenibilitat al municipi i  que seguirem fiscalitzant les polítiques del govern com hem fet fins a duia d’avui, ha afirmat el portaveu.  Des d’Ara Reus s’havia advertit dels perjudicis que existien amb la prorrogació dels pressupostos i es per aquest motiu que havíem demanat a l’Alcalde de Reus, Carles Pellicer, que tornés a reiniciar les converses amb tots els partits del consistori.  

 

 

Les Esmenes d’Ara Reus acceptades

Des d’Ara Reus s’ha valorat positivament que el Govern, encapçalat per Carles Pellicer, hagi acceptat finalment les esmenes presentades que han permès un increment en partides de Serveis Socials i Promoció Econòmica. D’aquest forma i tal com perseguia Ara Reus aquestes mesures han donat fruit a uns pressupostos més socials  i més atractius per al sector comercial i empresarial de la ciutat.

En primer lloc s’executarà la Modificació Proposta acord del Ple, amb la finalitat de garantir el destí del cànon extraordinari de Metrovacesa a percebre durant 2015 a l’amortització del crèdit de Redessa per al finançament de les obres de la Fira de Reus. Aquesta s’havia presentat amb la finalitat de preservar els interessos i el futur  de Redessa, permetent així la reestructuració empresarial planificada, i destinar íntegrament a aquests recursos a l’amortització anticipada del crèdit signat per la mercantil Redessa per al finançament de les obres del palau de Fires i Congressos.

En matèria empresarial i polítiques de promoció econòmica, es crearà una partida de 50.000 € per iniciar  la finestreta única (Friendly Business) una eina que amb col·laboració amb la Cambra de Comerç de Reus serviria per la captació, agilització de tràmits i assessorament de noves empreses que s’instal·larien a la ciutat de Reus.

En aquesta línia s’invertiran 27.000 € de partida de nova creació per la instauració i llançament de la targeta Ciutat, una eina comercial que farà més atractiu i avantatjós el comerç local per als ciutadans de Reus i per als visitant i turistes de la ciutat. 

Es destinaran 450.000 €, 120.000 més del que estava pressupostat inicialment, per la creació de nous plans d’ocupació que generaran uns 70 llocs de treball de forma directa.

Des d’Ara Reus també es valora positivament els increments que s’han aconseguit en els programes de Serveis Socials. D’aquesta forma es destinaran finalment 20.000 € per al Banc d’Aliments i s’incrementarà a 150.000 € la partida destinada a ajuts per a lloguer social.

La ciutat tornarà a poder celebrar les Olimpíades Escolars atès que es destinaran 30.000 € a la partida de nova creació per tal de poder dur a terme el programa que promou l’esport i la salut entre els més joves. A més també es destinaran un total de 70.000 € a programes d’esport base, d’aquesta forma els clubs esportius, escoles i gimnasos de  la ciutat podran crear projectes en l’àmbit esportiu.

I també es recuperarà el programa “Pas a Pas”.  S’ha acordat que l’empresa Rellsa torni a destinar els recursos humans necessaris per a realitzar l’acompanyament dins el marc del programa “Pas a pas”.

Jordi Cervera ha posat l’accent en el caràcter i la voluntat amb la que finalment Ara Reus permetrà l’aprovació dels pressupostos.  Si només haguéssim pensat el clau política i electoral ens podríem haver enrocat en el NO i per tant la ciutat hagués entrat en una situació de caos durant tot el 2015, però no ha estat així.  Només des del compromís amb la ciutat, la responsabilitat amb els ciutadans i el sentit comú hem volgut fer prevaldre les nostres propostes i fer que aquest pressupostos fossin més socials i més atractius per al sector empresarial i comercial, ha afirmat Cervera.

Ha estat en aquest punt, que el portaveu d’Ara Reus ha alertat de les conseqüències negatives i nocives que hauria produït una prorrogació pressupostària com hauria estat la pèrdua dels Plans d’ocupació, els plans de pobresa energètica, els ajuts a lloguer social així com tots els programes de servei social. Tanmateix, no s’haurien pogut oferir les subvencions per l’impost de l’IBI  ni s’haurien pogut dotar les noves partides de promoció econòmica. 

I tampoc  s’haurien pogut pagar les productivitats als treballadors de l’Ajuntament, Empreses Municipals i Organismes Autònoms i no s’haurien pogut incorporar 1 Inspector i 3 agents de seguretat.

Si bé des d’Ara Reus s’ha lamentat la manca de voluntat política d’arribar a acords per part de l’Alcalde durant el passat mes de desembre, es feliciten pel treball dut a terme i agraeixen que s’hagin incorporat la totalitat de les esmenes que ja s’havien presentat en el darrer Ple Municipal. 

 

VÍDEO NOTICIA

 

{youtube}pvzdHYdbzKw{/youtube}