Ara Reus presenta una denúncia contra CIU a la Junta Electoral

 

 

Cervera ho titlla com el segon acte de desesperació electoral de Carles Pellicer

 

Aquest matí els serveis jurídics d’Ara Reus han registrat una denuncia contra el partit de Convergència i Unió per una clara la vulneració a la prohibició de realitzar publicitat electoral abans del dia 8 maig. Es tracta com a mínim 2 pancartes publicitàries de 8 metres que el partit que lidera Carles Pellicer te contractades a la via pública i on es mostra de forma clara i electoralista la imatge corporativa del seu partit on incita a la participació per al 24 de Maig. Les dues pancartes estan situades a la cruïlla del Carrer Vilallonga amb el Camí de Valls i el Carrer del Roser de Reus. 

Jordi Cervera ha titllat aquest frau de llei com el segon acte de desesperació política de Carles Pellicer que demostraria els pèssims resultats que li estarien donant les enquestes electorals i que l’ha portat a infringir les normatives electorals vigents. El portaveu d’Ara Reus li ha demanat a l’Alcalde Pellicer que tingui més ética política i que retiri totes les pancartes electorals tal i com diu la Llei.

Aquestes pancartes queden totalment prohibides per l’article 53.2 de la Llei Orgànica del Règim Electoral General atès que des de la data de publicació de la convocatòria d'un procés electoral en el corresponent butlletí oficial fins al inici de la campanya (8 de maig de 2015) queda prohibida la difusió de publicitat o propaganda electoral mitjançant cartells, suports comercials o insercions en premsa, ràdio o altres mitjans digitals, sense que aquestes actuacions puguin justificar per l'exercici de les funcions constitucionalment reconegudes als partits, federacions i coalicions.

En conseqüència, durant el referit període, les formacions polítiques i les candidatures no podran contractar directament ni a través de tercer, espais, suports o llocs per a la difusió de publicitat o propaganda electoral, ja es realitzi en llocs, públics (jardins, places, parcs, etc.), ja en suports comercials de qualsevol tipus, siguin tanques, mobles urbans per a la presentació d'informació («mupis»), objectes publicitaris il·luminats («opis»), cabines, mitjans de transport o similars.

Així mateix la denuncia també recull fotografies de la nova oficina de campanya que el partit de Carles Pellicer ha obert en el carrer Monterols de Reus, i on també es mostra el logo del partit i s’estaria incorrent en un frau a llei. 

{youtube}rPG7ggN9R0o{/youtube}