Ara Reus proposa la redacció d’un Pacte Anticorrupció a l’Ajuntament de Reus

 

Foto Roda premsa - Pacte anticorrupcióJordi Cervera es qüestiona el benefici econòmic de Metrovacesa degut a la inversió desconeguda de 3,6 milions d’euros per l’arranjament del pàrquing

El portaveu d’Ara Reus Jordi Cervera presentarà una moció basada en la redacció d’un Pacte Anticorrupció de l’Ajuntament de Reus conjunt entre tots els grups municipals. Aquesta proposta s’ha estat treballant des de fa algunes setmanes pel grup reusenc i fou anunciada en la darrera junta de portaveus.

Per Ara Reus en els darrers mesos el nom de la ciutat s’ha vist relacionat en masses ocasions en afers relacionats amb presumptes  cobraments irregulars de nòmines, adjudicacions de contractes sense haver convocat concurs públic per adjudicar-ho amb caràcter de pública concurrència, imputacions per malversació de fons públics, estafa, blanqueig de capital, prevaricació o delictes societaris entre altres.

L’acord al que es vol arribar es que totes les formacions polítiques es posicionin en contra de les presumptes irregularitats i es confeccioni un acord per evitar que tornin a succeir casos de presumpta corrupció com els que estan marcant l’agenda reusenca. 

Les línies sobre les que s’hauria de confeccionar aquest pacte són: transparència en la gestió pública, publicació de subvencions i concessions, oferir publicitat específica en tot allò relatiu al planejament urbanístic i les seves modificacions, agilització de les actuacions i procediments administratius, regular clarament la separació del públic - privat i la redacció de bases per a l'eficàcia de la lluita contra els comportaments corruptes entre altres.

A més i veient tot el succeït amb el tancament prematur de l’empresa Shirota Ara Reus també sol·licitarà que el govern de l’Ajuntament de Reus es comprometi a facilitar amb la màxima brevetat possible els documents, decrets, informes i/o acords que sol·licitem els grups municipals de l’oposició, fet que fins ara no ha succeït.  

La segona moció que exposarà l’agrupació municipalista consisteix en la creació d’una mesa de concertació entre l’Ajuntament de Reus, els representants empresarials i sindicals per tal de treballar i aprovar un acord local per a l’Ocupació a Reus, que tingui com a objectiu la millora de l’ocupació i la cohesió social, abordant l’estabilitat, la qualitat i la seguretat de l’ocupació i el conjunt del sistema de benestar social. Aquesta proposta sorgeix després de ser coneixedors que Reus va tancar el mes de novembre amb 10.507 persones inscrites a les llistes del Servei Català d’Ocupació, el que significa que a la ciutat han augmentat en 214 les persones que s’han quedat sense contracte laboral que en el mes d’octubre passat.

En el torn de precs i preguntes Ara Reus es qüestionarà la inversió que farà l’Ajuntament de Reus de 3,6 milions d’Euros per l’arranjament i instal·lacions en el pàrquing de Metrovacesa, un cost que fins a finals de novembre no en varem ser coneixedors i del que mai s’havia parlat. Una vegada més l’equip de govern amaga informació als grups de l’oposició i el que és més greu a la ciutadania, ha dit Cervera. 

Ara Reus també preguntarà si té subscrit algun acord l’Ajuntament de Reus amb la Cambra de Comerç, Indústria i Navegació de Reus per assessorar a les empreses en l’àmbit específic de la internacionalització atenent el seu valor estratègic.