L'Ajuntament estudia posar cotxes elèctrics a l'abast de la ciutadania

vehicles electrics Reus Daniel Rubio Ara ReusL'Ajuntament estudia posar cotxes elèctrics a l'abast de la ciutadania

"Reus és una ciutat pionera en l'ús de cotxes elèctrics i amb aquest projecte volem mirar al futur", ha apuntat el regidor de Medi Ambient del consistori, Daniel Rubio, sobre la iniciativa que s'està desenvolupant i que pretén adquirir "entre cinc i 10 vehicles" d'aquest tipus als quals se'ls donarà ús municipal però que també podrà conduir la ciutadania. "D'aquesta manera volem treure el màxim rendiment a la inversió que farem per comprar-los i impulsar el 'car sharing'", ha matisat Rubio. Tot i que encara el projecte és en fase embrionària, l'objectiu de la regidoria és fer-lo efectiu durant l'actual exercici, a poder ser abans de la segona edició de la fira del vehicle elèctric, al juny.

Ús compartit per franges horàries

El regidor ha exposat a Reusdigital.cat que encara s'han de decidir també les franges horàries en les quals uns i altres podran fer ús dels vehicles, tot i que sí que ha subratllat que el projecte està concebut per tal que aquests circulin per la ciutat o els municipis propers de la demarcació. En aquest sentit, Rubio ha descrit que "una possible opció seria que durant el matí se'n faci un ús municipal i que a la tarda i els caps de setmana puguin ser conduïts per particulars". Altres qüestions que s'han de definir són les tarifes dels preus per emprar els cotxes (podrien establir-se en funció del temps de conducció o del quilometratge) i com es gestionaran les reserves dels automòbils.

"Suposem que arribes a la ciutat i el que vols és disposar d'un cotxe per una estona limitada. Amb una aplicació al teu telèfon podries localitzar el més proper, reservar-lo i pagar només pels quilòmetres que facis", ha afegit posteriorment. Rubio tampoc ha pogut confirmar encara si es convocarà un concurs per a companyies operadores del servei o bé si l'esmentada aplicació podria desenvolupar-se a partir de les ja existents i en funcionament de l'Ajuntament de Reus. "Valorem totes les opcions. El cas és que cap altra ciutat de les dimensions de Reus té un projecte com aquest, som pioners", ha expressat Rubio.

Nou punt de càrrega ràpida a la Riera Miró

El regidor ha destacat, d'altra banda, que un altre dels aspectes a tenir en compte és el del mètode de disposició dels cotxes elèctrics per part de l'Ajuntament. "Estem parlant amb els concessionaris per avaluar les necessitats que tenim, els preus dels vehicles i si s'opta per un servei de 'renting' o d'altres de similars", ha indicat.

Finalment, Rubio ha celebrat que Reus disposi actualment d'una xarxa amb 19 punts de càrrega i que "a finals de gener o a prinicipis de febrer" n'entri un de nou en funcionament, a la Riera Miró, i que serà de càrrega ràpida. El nou projecte de 'car sharing' s'emmarca en la política de la regidoria de Medi Ambient de renovar la flota actual de vehicles municipals ("alguns tenen molts anys", ha dit) i d'apostar "de manera decidida" pel cotxe elèctric. "Ens ho hem de creure", ha reblat el regidor.