Utilitzem cookies pròpies i de tercers i altres tecnologies per emmagatzemar i administrar les preferències de l'Usuari, habilitar contingut recol·lectar dades analítiques i d'ús, així com per a garantir el correcte funcionament d'aquesta web. Si continueu navegant per aquesta web, estarà acceptant seva instal·lació en els termes indicats a la nostra Política de Cookies. Més informació

Actualitat. Notícies

GENER
2014

Ara Reus demana ampliar el nombre d’agents de la Guàrdia Urbana

CATEGORIA

El grup municipal Ara Reus sol·licitarà el proper divendres 31 en sessió plenària que l’Ajuntament de Reus estudiï ampliar en 12 nous agents de la Guàrdia Urbana. Segons la Llei 22/2013, de 23 de desembre, que tracta sobre l’oferta d'ocupació pública es recull que les places corresponents al personal de la policia local, es podrà arribar al cent per cent de la taxa de reposició d'efectius sempre que es tracti d'Entitats locals que compleixin o no superin els límits que fixi la legislació reguladora de les hisendes locals o, si s'escau, les lleis de pressupostos generals de l'Estat, en matèria d'autorització d'operacions d'endeutament.

Aquesta petició es fa degut a les vacant existents en la Guàrdia Urbana que de ben segur ajudarien a desenvolupar un major nombre d’accions  en matèria de seguretat ciutadana. Cervera ha afirmat que des d’Ara Reus som coneixedor i estem totalment convençuts de la professionalitat que hi ha darrera de la nostra Guàrdia Urbana. És lògic que per molts agents que tinguem patrullant per la ciutat no evitarem els cent per cent dels actes delictius però el que si és ben cert es que si ampliéssim el nombre de les places de Guàrdia Urbana podríem disposar d’un major nombre d’efectius.    

Ara Reus també presentarà una moció perquè l’Ajuntament de Reus estudiï implantar el sistema per controlar les plagues de coloms amb fàrmacs que eviten la proliferació de coloms. La mesura consisteix és molt innovadora i ja s’està implantant en alguns municipis catalans com Cardona o Molins de Reis. Es tracta d'un fàrmac formulat a base de grans de blat de moro recoberts d'un compost anomenat nicarbazina i que té poder esterilitzant en les aus.

A diferència dels sistemes existents de captura de coloms, ja sigui amb xarxa o amb gàbies trampa, el control de la natalitat amb el fàrmac anticonceptiu fa que s’obtingui una reducció progressiva de la població de coloms i aquesta sempre anirà minvant.El fàrmac és totalment segur, tant per la salut dels coloms, com també per la d'altres animals, persones o pel medi ambient i l’únic que cal és una recepta veterinària i una comunicació i autorització prèvia per part de la Generalitat de Catalunya.

El partit municipalista també traslladarà la pregunta al Ple de quina serà la recaptació en impostos directes per valor diferencial del 1,2 % que ha aplicat l’Ajuntament de Reus en els tributs del 2104. Aquesta xifra és la diferencia entre el 0,3% marcat per Madrid en el tancament de l’any i el 1,5 % que va aprovar el govern de CIU i PP en el darrer Ple d’ordenances fiscals. 


Com col·laborar amb AraCatalunya?