Utilitzem cookies pròpies i de tercers i altres tecnologies per emmagatzemar i administrar les preferències de l'Usuari, habilitar contingut recol·lectar dades analítiques i d'ús, així com per a garantir el correcte funcionament d'aquesta web. Si continueu navegant per aquesta web, estarà acceptant seva instal·lació en els termes indicats a la nostra Política de Cookies. Més informació

Actualitat. Notícies

DESEMBRE
2014

Ara Reus presenta esmenes als pressupostos amb l’objectiu de fer una ciutat més social i atractiva al sector empres

CATEGORIA

El grup municipalista exigirà que els 27 M€ de Metrovacesa es destinin integrament a liquidar el crèdit de la Fira 

El portaveu d’Ara Reus, Jordi Cervera, ha presentat aquest matí les esmenes als pressupostos municipals que s’hauran d’aprovar el proper dimarts 22 de desembre en sessió plenària. En primera instància, i així ho ha destacat el líder dels municipalistes, serà molt difícil que Ara Reus doni recolzament al govern si no modifica l’actual criteri de l’equip de convergència i unió.

Per Ara Reus, aquests són uns pressupostos totalment electoralistes, que no s’ajusten a la realitat de la ciutat i que només contemplen els ingressos de Metrovacesa, però que en cas d’incompliment no existeix cap pla alternatiu per fer front a la precària situació econòmica que travessa la ciutat.

La presentació que ha dut títol Per Reus més Social i Atractiu Empresarialment, ha presentat les línies bàsiques del que haurien de complir els pressupostos per l’exercici 2015. Per Jordi Cervera és condició - sine qua non – per l’aprovació dels pressupostos que es continuï amb el full de ruta que es va marcar amb el model de la reestructuració empresarial que va idear i transaccionar Ara Reus. Aquesta exigència neix perquè als pressupostos de Redessa no es reflexa en les partides d’ingressos els 27 milions d’euros d’amortització del crèdit de la Fira. Cervera li ha recordat a l’Alcalde que els acords estan per donar-hi compliment i que per tant  en els pressupostos de Redessa s’haurien d’haver incorporat el 27 milions d’Euros que suposadament es cobraran de Metrovacesa. En cas que no s’amortitzés el crèdit de la Fira, Ara Reus vaticina una altra situació de crisis de Redessa a dos anys vista i el grup d’empreses hauria de tornar a descapitalitzar-se per salvar els interessos de la ciutat, ha apuntat Enric Bosch Conseller de Redessa i responsable de l’àrea d’economia d’Ara Reus.   

Cervera ha recordat que gràcies al model de reestructuració d’Innova que va crear Ara Reus la ciutat s’estalvia anualment mig milió d’euros d’interessos bancaris, hem passat del 120% al 72% de ràtio d’endeutament, la ciutat podria sol·licitar nous crèdits bancaris, s’han mantingut serveis de prestació no obligatòria (IMFE, Escoles Bressol, Serveis socials, Assistència a la gent gran...), s’han reduït costos estructurals i es facilitarà el refinançament del crèdit sindicat d’lnnova i l’Hospital de 34,9 milions € que venç l'any vinent.

Propostes Ara Reus

Ara Reus denuncia la manca de sensibilitat del govern amb la vessant social i és per això que el partit municipalista instarà al govern a destinar 15.000 € Bancs aliments i 200.000 € que es destini a lloguers socials.

En l’àrea d’economia, Ara Reus vol destinar una partida de 75.000 € per la creació, duna vegada per totes, de la Finestreta única. Una eina que amb col·laboració amb la Cambra de Coerç de Reus serviria per la captació i assessorament de noves empreses que s’instal·larien a la ciutat de Reus. Una mesura que segons Ara Reus promouria més de 200 llocs de treballs directes. Actualment a Reus hi ha un dèficit negatiu del 10% en relació a les empreses que obren i les que tanquen.     

En la mateixa línia, també es demanarà  una partida de 600.000 € pera Plan d’ocupació que donarien treballa a 100 persones. Aquesta partida s’ha rescatat dels interessos bancaris que l’Ajuntament de Reus ha deixat de pagar d’ençà la reestructuració d’Innova. 

També es sol·licitarà al govern que creï una partida de 120.000 € per a l’esport base i 30.000 € per recuperar les olimpíades escolars. D’aquesta forma els clubs esportius, escoles i gimnasos de  la ciutat podran crear projectes en l’àmbit esportiu.

Sent realistes de la situació de la ciutat i del poc marge de maniobra, les propostes que ha presentat Ara Reus van orientades a poder fer una ciutat més social i sensible amb la realitat dels ciutadans i d’altra banda, destinar recursos que potenciïn les àrees d’emprenedoria i de captació d’empreses que ha de ser l’objectiu principal per dinamitzar el sector empresarial i reduir les llistes de l’atur del nostre municipi.


Com col·laborar amb AraCatalunya?