Utilitzem cookies pròpies i de tercers i altres tecnologies per emmagatzemar i administrar les preferències de l'Usuari, habilitar contingut recol·lectar dades analítiques i d'ús, així com per a garantir el correcte funcionament d'aquesta web. Si continueu navegant per aquesta web, estarà acceptant seva instal·lació en els termes indicats a la nostra Política de Cookies. Més informació

Actualitat. Notícies

GENER
2020

La Guàrdia Urbana de Reus tanca el 2019 amb xifres de rècord contra l’incivisme

CATEGORIA

 La Guàrdia Urbana ha tancat dos anys consecutius de xifres de record contra l’incivisme. En total, l’any 2019 va aixecar 3.320 actes contra actituds incíviques, especialment vinculades a l’oci nocturn. L’increment del número de controls de la Guàrdia Urbana ve motivat per la voluntat del Govern de Reus de donar resposta a les demandes de la ciutadania per acabar amb les conductes incíviques que generen més molèsties veïnals.

Només el 15% de les queixes veïnals rebudes amb el projecte de proximitat posat en marxa per la Guàrdia Urbana tenen a veure amb qüestions relacionades amb la inseguretat. El gruix dels temes tractats pels comandaments de la Guàrdia Urbana amb els representants dels barris fa referència a l’incivisme..

En aquest sentit, una de les línies prioritàries de la Guàrdia Urbana és continuar treballant en la conscienciació ciutadana en relació a les conductes incíviques, amb especial atenció a aquells que generen més molèsties i queixes de la ciutadania.

Les xifres demostren com el cos municipal de seguretat dona resposta a la demanda veïnal i ha reforçat els controls de civisme en els darrers anys.

  • 2019: 3.320
  • 2018: 2.453
  • 2017: 922

Consum d’alcohol a la via pública, miccionar i embrutar el carrer, juntament amb les molèsties per sorolls, són les conductes incíviques recorrents, més denunciades per la Guàrdia Urbana l’any passat.

  • Consum d’alcohol: 1.306
  • Miccionar: 942
  • Embrutar la via pública: 125
  • Molèsties per sorolls: 91
  • Oferir o sol·licitar serveis sexuals: 118

Destaca com a novetat d’aquest exercici la campanya específica adreçada a la difusió i compliment de l’ordenança de civisme en relació al bon ús de les bicicletes i patinets. La Guàrdia Urbana ha aixecat 11 actes a usuaris de bicicleta i 4 a del patinet elèctric per incompliment de l’Ordenança de Civisme. En tots els casos han estat incompliments flagrants de la normativa municipal que han generat inseguretat i un risc evident, tant per als vianants com per als propis patinadors.

Oci nocturn
La majoria de comportaments denunciats estan vinculats a l’oci nocturn, no tant pels locals com pels clients, que quan surten o es troben al carrer no respecten el descans dels veïns.

La Guàrdia Urbana fa constants contactes amb els propietaris dels locals, per conscienciar envers la necessitat de fer conviure l’oci nocturn amb la resta d’activitats que tenen lloc a la ciutat; i controla les actituds incíviques que es poden produir a la via pública.

Juntament amb els locals d’oci nocturn, la Guàrdia Urbana ha fet campanyes per sensibilitzar els clients que determinades conductes poden causar molèsties als veïns, i que no es pot utilitzar la via pública per a la festa. Igualment, es fan reunions amb els propietaris dels locals que presenten algun tipus de problemàtica i s'informa als seus responsables de les mesures que han de prendre per evitar molèsties, aldarulls i actes incívics, tant als locals com al seu entorn.


Com col·laborar amb AraCatalunya?