Utilitzem cookies pròpies i de tercers i altres tecnologies per emmagatzemar i administrar les preferències de l'Usuari, habilitar contingut recol·lectar dades analítiques i d'ús, així com per a garantir el correcte funcionament d'aquesta web. Si continueu navegant per aquesta web, estarà acceptant seva instal·lació en els termes indicats a la nostra Política de Cookies. Més informació

Actualitat. Notícies

FEBRER
2017

Creant pedagogia de models de negoci responsables

AraCatalunya

Si busques resultats diferents, no facis sempre el mateix. Aquesta frase popularitzada per Albert Einstein reflecteix una circumstància que es dóna amb molta freqüència en la societat. Davant d'un determinat problema hi ha persones que repeteixen una i altra vegada el mateix procediment per a resoldre-ho aconseguint nuls resultats.

Mas Carandell ha estat l'escenari de la presentació de Coop Camp, la primera xarxa d'ateneus cooperatius del Camp. Un projecte que ens ha d'oferir noves oportunitats de generar ocupació de qualitat al territori. I es que estem convençuts que promovent fórmules alternatives d'economia social després que s'hagi demostrat que "part del model que ens va dur a la crisi estava equivocat" ha estat una de les vies que volem promoure des de la regidoria d'ocupació.

L’economia social i cooperativa forma part de l’ampli espectre d’opcions que fan de l’activitat econòmica un espai de creixement personal, professional i col·lectiu. Les cooperatives són una altra opció que responen a un model d’economia responsable en què l’aplicació de valors humans al món de l’empresa és a la base de l’estratègia de negoci. Un model que està esdevenint amb força, transformador de realitats socials i empresarials.

I, sobretot, una opció que posa en valor, un cop més, el que des de sempre ha estat un element d’identitat de la realitat econòmica i social de casa nostra. Malgrat que la denominació “economia social i cooperativa” sembli nova, aquesta tradició existeix a Catalunya des de fa molts anys, és a la base de molts projectes que s’han anat concretant, amb major o menor envergadura, en diferents sectors d’activitat. En el cas de Reus, ciutat d’emprenedoria i de voluntat d’innovació, aquesta capacitat d’unir esforços i voluntats entre persones per impulsar projectes col·lectius, des de la identificació dels nostres punts forts, és una constant en la nostra història econòmica i explica la diversitat dels nostres sectors productius.

L’Ateneu Cooperatiu del Camp de Tarragona, CoopCamp, presentat a Mas Carandell, ens situa també en aquest mapa com a referent: obrint nous espais d’activitat, evolucionant en les formes de produir i consumir, detectant noves oportunitats laborals i professionals, ampliant la projecció dels nostres productes i consolidant la també llarga història de relacions, complicitats i sinergies amb les comarques i els pobles de l’Alt Camp, el Baix Camp, la Conca de Barberà i el Priorat.

Mitjançant Mas Carandell, una de les 20 entitats membre de CoopCamp, es ratifica el compromís del consistori per donar-hi suport, més enllà de comptar amb punt d’assessorament obert al públic. Perquè és una iniciativa engrescadora, en sintonia amb la seva trajectòria de més de 25 anys establint sinergies amb el territori per fomentar l’ocupació de qualitat i els projectes professionals i empresarials que graviten al voltant de la innovació, la qualitat, la connexió amb la realitat socioeconòmica local i la capacitat de treballar en xarxa amb altres territoris.

Daniel Rubio és regidor de Medi Ambient i Ocupació.


Com col·laborar amb AraCatalunya?