Utilitzem cookies pròpies i de tercers i altres tecnologies per emmagatzemar i administrar les preferències de l'Usuari, habilitar contingut recol·lectar dades analítiques i d'ús, així com per a garantir el correcte funcionament d'aquesta web. Si continueu navegant per aquesta web, estarà acceptant seva instal·lació en els termes indicats a la nostra Política de Cookies. Més informació

Actualitat. Notícies

MAIG
2022

Ara Catalunya demana a la Presidenta del Parlament un increment de finançament i de competències per als ajuntament

CATEGORIA
Daniel Rubio: “Volem participar dels fòrums i les taules de treball del govern, ser part activa del creixement de Catalunya.”

Primera trobada institucional dels representants del partit municipalista Ara Catalunya amb la presidenta del Parlament de Catalunya, Laura Borràs. La trobada ha tingut lloc aquest dimecres al matí a la seu del Parlament amb la voluntat de compartir un seguit de propostes i accions que tenen com a objectiu principal millorar i incrementar les competències i el finançament del ens locals. La delegació de l’Ara ha comptat amb la presència del secretari general de l’organització i tinent d’Alcalde de l’Ajuntament de Reus, Daniel Rubio, el president, Josep Maria Pujol, i els membres de la executiva nacional José María Roldán, Alcalde del Montmell; Margarita Antolín, regidora de la Bisbal del Penedès; Ramón Vidal, representant de l’Ara Sabadell i Lídia Rodríguez de l’Ara El Vendrell. 

La delegació del partit municipalista ha fet entrega d’una moció que centra el seu contingut en la reclamació d’una solució justa, urgent i necessària per al  finançament dels ajuntaments que fa més de 35 anys que està damunt de la taula. Daniel Rubio, secretari general d’Ara Catalunya, ha explicat que l'actual crisi post pandemia i la inflació dels preus de consum que estem patint han posat a prova la capacitat de resposta que tenim les administracions locals. Els ajuntaments són la primera porta d'accés de la ciutadania i estem al límit. Els municipis cada vegada assumim i destinem més recursos propis en l’àmbit de l’atenció a les persones en serveis i competències que no són municipals. Un clam que també es compartit des de la Federació de Municipis de Catalunya (FMC) i l'Associació Catalana de Municipis (ACM), ha exposat Rubio.  

D’altra banda des de l’Ara Catalunya també s’han presentat un seguit d’iniciatives que des de la realitat municipalista beneficiaria al creixement dels nostres municipis prioritzant en el benestar de les persones, el progrés econòmic i el desenvolupament i l’impacte territorial. En aquest sentit s’han exposat línies d’actuació com la simplificació administrativa, una nova llei de contractació pública que permeti valorar millor les empreses locals, la descentralització de l’economia catalana de Barcelona i àrea metropolitana, desplegament d’una agenda rural de Catalunya o el desplegament de noves infraestructures i telecomunicacions. El transport públic, les zones de baixes emissions, el pla territorial de turisme o l’impuls de les renovables han estat algunes de les mesures exposades en l’àmbit del desenvolupament territorial. L’ensenyament, la cultura, l’economia i el comerç, entre altres, han estat també temàtiques abordades en aquesta primera trobada amb la Presidenta del Parlament de Catalunya.  

El secretari de l’Ara Catalunya, Daniel Rubio, ha posat a disposició el partit a la Presidenta per a que se’ns faci participar en aquelles taules bilaterals entre el govern de Catalunya i els municipis i ha afirmat que volem participar dels fòrums i les taules de treball del govern, ser part activa del creixement de Catalunya, afrontant els problemes reals de la ciutadania i cercant solucions viables. Necessitem recuperar la il·lusió en la política, parlant dels problemes reals del dia a dia. Promovent la igualtat d’oportunitats, la inversió en l’àmbit del benestar, impulsar l’economia local i l’ocupació de qualitat. Així  la nostra societat creixerà seguint els objectius de desenvolupament sostenible. 

 


Com col·laborar amb AraCatalunya?