Utilitzem cookies pròpies i de tercers i altres tecnologies per emmagatzemar i administrar les preferències de l'Usuari, habilitar contingut recol·lectar dades analítiques i d'ús, així com per a garantir el correcte funcionament d'aquesta web. Si continueu navegant per aquesta web, estarà acceptant seva instal·lació en els termes indicats a la nostra Política de Cookies. Més informació

Actualitat. Notícies

MAIG
2023

Daniel Rubio: "Vull ser l'alcalde que us faci recuperar la ilusió"

CATEGORIA

El pavelló d’hoquei patins del Reus Deportiu s’ha omplert com si d’una de les grans cites esportives roig-i-negres es tractés per acollir l’acte central de campanya d’Ara Reus. Més d’un miler persones no s’han volgut perdre aquesta cita on el candidat a l’alcaldia d’Ara Reus, Daniel Rubio Angosto, ha estat el verdader protagonista.

''El Reus del demà l'hem de començar a construir a partir del dia 29 de maig, ha assegurat Daniel Rubio, per afegir que aquest diumenge, dia de les eleccions, ''és important per pensar que és el que volem els reusencs i reusenques per al nostre municipi''.

En clau econòmica, Rubio ha destacat que el 2011 "aquesta ciutat era una de les més endeutades i avui hem aconseguit capgirar la situació, gràcies a Ara Reus amb el model de reestructuració empresarial que va presentar el 2014. Si avui parlem que Reus té solvència financera és gràcies al nostre partit".

Vull ser sensible amb les economies de les famílies i les empreses’

El candidat a l'alcaldia ha afirmat que "l'Ajuntament es pot permetre parlar d'incentius i revisions de les ordenances fiscals, gràcies a la salut econòmica que actualment té". Rubio té molt clar que "vull ser sensible amb les economies de les famílies i les empreses i és per això que revisarem les ordenances fiscals i aportarem diverses bonificacions". "Com ho podem fer? Aquest exercici 2023-2024 finalitzen una sèrie de crèdits i cal estar atents a la captació de fons Next Generation", ha detallat. De fet, la regidoria de Medi Ambient comandada per l'alcaldable d'Ara Reus ha captat 7 milions d'euros per portar a terme diversos projectes a la ciutat.

Així mateix, Daniel Rubio s'ha referit a la "riquesa del comerç de Reus i a la captació d'empreses". "Hem estat l'únic partit que hem anunciat la implantació d'una nova empresa a Reus durant la campanya electoral", ha reblat, per afegit que les modificacions urbanístiques fetes "ens permetran captar empreses del sector logístic, noves tecnologies i agroalimentari". "Hem de d’aconseguir que arribin empreses que avui han marxat a Constantí o Mont-roig", ha reblat. Rubio ha criticat que "des del consistori han tingut la complaença i el poc valor de no anar a Barcelona, i des de la capital no ens han mirat amb bons ulls". D'aquesta forma, promet que "si l'alcalde del proper mandat és Daniel Rubio, jo sí que podré anar a Barcelona i exigir el que ens pertoca com a ciutat referent de Catalunya. No ens hem de deixar enganyar".

Infraestructures i habitatge, reptes de futur

Els grans reptes del futur passen també per les infraestructures. Per al número 1 d'Ara Reus, la ciutat té una barrera arquitectònica important, les vies del tren, que "ens està trencant el desenvolupament urbanístic". Així, ha refermat les propostes ja anunciades de connectar el passeig Mata i l'avinguda del Segle XX amb el barri Gaudí i la Boca de la Mina amb passos elevats, com també "el repte a la zona sud, allà on ha de créixer la ciutat", amb un pont elevat que connecti Mas Iglesias, barri Fortuny, Juroca i Montserrat amb l'Hospital, el Tecnoparc i la futura zona universitària.

En matèria d'Habitatge, Daniel Rubio ha reiterat la dotació 4 milions d'euros durant el mandat per la compra de 90 pisos per posteriorment rehabilitar-los i incloure'ls a la Borsa de Lloguer Social i Assequible per destinar-ho a persones amb risc d'exclusió social o joves. "No tenir habitatge preparat és sinònim de despoblació i envelliment i si volem ser un referent hem de tenir un parc immobiliari en condicions", ha assegurat.

Daniel Rubio també s'ha referit a l'àrea de Medi Ambient, amb un futur "que es diu Reus Energia, la primera comercialitzadora d'energia local 100% pública". En aquest sentit, ha argumentat que "Reus és la ciutat que ha posat més plaques solars a la demarcació i la setena de Catalunya gràcies a les nostres bonificacions". Finalment, el candidat d'Ara Reus ha parlat de l'àmbit de la Seguretat: "Hem aconseguit un fet que semblava complicat, el compromís d'arribar als 182 agents de la Guàrdia Urbana el 2026, però us asseguro que amb Ara Reus en tindrem 200 abans que finalitzi el mandat".

La importància del 28 de maig, dia de les eleccions

El candidat d'Ara Reus ha sentenciat que "la Generalitat ens traspassa competències, però no el total del cost dels projectes, de manera que costa diners als ciutadans per partida doble". En el seu moment, Rubio i el seu equip van reclamar a la presidenta del Parlament de Catalunya que els municipis puguin rebre la totalitat del finançament. "Cap partit polític ens ha trucat per posar-se al nostre costat, la resposta ha estat silenci. Davant d'això només hi ha una solució: Ara Reus", ha dit.

Daniel Rubio Angosto ha llençat un missatge d'il·lusió: "El pròxim 28 de maig és una data molt important. La visió oligàrquica dels partits tradicionals ha provocat desencís i frustració a molta de la ciutadania, i així ens ho han fet saber. Això es pot canviar, i ho podeu fer tots vosaltres, els reusencs i reusenques que també us sentiu desencantats".

El candidat a l'alcaldia vol "fer entre tots una ciutat millor" i "vull ser l'alcalde que us faci recuperar la il·lusió i el coratge a Reus". "Som la política que escolta i que dona respostes", ha esplaiat. Per a Rubio, "el pròxim ens juguem la dignitat del nostre Ajuntament i municipi davant de partits que ja s'estan repartint les cadires abans dels resultats electorals, i això no ho podem permetre". "El 28 maig voteu en clau local. Els que em coneixeu sabeu que la meva única vocació és treballar pels ciutadans de Reus", ha conclòs.

 


Com col·laborar amb AraCatalunya?