Utilitzem cookies pròpies i de tercers i altres tecnologies per emmagatzemar i administrar les preferències de l'Usuari, habilitar contingut recol·lectar dades analítiques i d'ús, així com per a garantir el correcte funcionament d'aquesta web. Si continueu navegant per aquesta web, estarà acceptant seva instal·lació en els termes indicats a la nostra Política de Cookies. Més informació

Actualitat. Notícies

MARÇ
2024

Reus i altres municipis ens unim per crear una app mòbil de seguretat ciutadana multifuncional

CATEGORIA
Ajuntament de Reus

Els ajuntaments de Cambrils, La Canonja, Constantí, Mont-roig del Camp, Reus i Tarragona han acordat aquest dimarts, 12 de març avançar en el desplegament d'un sistema digital de seguretat compartit entre els municipis i en clau metropolitana.

La voluntat compartida és la creació d'una aplicació per a dispositius mòbils gratuïta i fàcil d'utilitzar, que agilitzi les comunicacions entre la ciutadania i els cossos de seguretat, i, en definitiva, que permeti oferir una resposta més ràpida, eficient i efectiva en casos d'urgència.

El projecte vol seguir el model de Cornellà de Llobregat, que des de fa 10 anys disposa d'una aplicació que ha crescut fins als 150.000 usuaris de diferents municipis de l'àrea metropolitana de Barcelona.

Una vegada validada l'aposta tecnològica i per la seguretat en clau territorial, els representants dels sis consistoris han acordat encarregar als respectius equips tècnics i jurídics començar els treballs per dissenyar i compartir el futur sistema digital de seguretat; el qual es concep, des del seu inici, obert a la incorporació de qualsevol altre municipi.

Així, ara s'iniciaran els treballs per al disseny de l'aplicació i el catàleg de funcionalitats, adaptable a les necessitats i particularitats de cada municipi; i que, en tot cas, haurà de permetre la possibilitat d'enviar alarmes en temps real a les policies locals.

La reunió ha tingut lloc a Constantí i hi han assistit, per part de l'Ajuntament de Cambrils, l'alcalde, Alfredo Clua, i el regidor Delegat de Seguretat, Enrique Arce; per part de l'Ajuntament de La Canonja, la regidora de Seguretat Ciutadana i Protecció Civil, Lucia López; per part de l'Ajuntament de Reus, i el tinent d'alcaldessa, Manel Muñoz, i la regidora de Seguretat Ciutadana i Convivència, Dolors Vázquez; i per part de l'Ajuntament de Tarragona, l'alcalde, Rubén Viñuales, i la consellera delegada de Seguretat, Sònia Orts. La reunió també ha comptat amb la presència dels responsables de les respectives policies locals.


Com col·laborar amb AraCatalunya?